TÜRKTOB

Sosyal Medyada
Birliğimiz

TODAB 13. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği (TODAB) 13. Olağan Genel Kurulu 31 Temmuz–01 Ağustos 2021 tarihlerinde; Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), Panko Birlik temsilcileri ve üye bayilerin katılımıyla yapıldı.

TODAB Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Hacıoğlu, toplantının açılış konuşmasında ülkemizde yaşanan orman yangınları, gıda güvenliği, tarım ve tohumculuk konularına değinerek yapmış olduğu konuşmada, “Yangınlarda kahramanca görev yapan ekiplere huzurunuzda teşekkürü bir borç biliyorum.

Değerli hazırun, pandemi tüm dünyada gösterdi ki, ülkelerin en önemli önceliğinin gıda güvenliğinin sağlanması olmalıdır. Gıda varsa yaşam sürdürülebilir. Gıda elde etmek için tarıma, tarım için tohuma ihtiyaç vardır. Tohum, tarımın en önemli girdisidir, tohum mevcut gıda savaşlarının en büyük mermisidir.

Bugün tohumun çiftçilere ulaşmasında son mecra bizleriz. Bizler; bu memlekette üretmeye devam eden, gecesini gündüzüne katan, ülkesi ve tarımda verimi arttırmak için çabalayan, bu memleketin sofrasındaki gıdanın garantörü olan, insanların hayatına dokunabilen ender mesleklerden birinin mensubuyuz.

Ülkemizin tarım sektörü, tohum sektörü bugün öngörülen hedeflerine beş yıl öncesinden ulaşmış bulunmaktadır. Bu başarıda bizlerin emeğinin çok büyük olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

TODAB’ın 2018 yılından bu yana yapılan faaliyetlerinden bahseden Başkan Hacıoğlu, “Göreve geldiğimizde %75'lik bir üyelik oranımız vardı, Tarım ve Orman Bakanlığımız ve taşra teşkilatları ile ciddi çalışmalar yapıldı. Üyelik aktif bir süreç, bugün itibarıyla şunu söyleyebilirim ki Türkiye’de tohum satışı yapan bayilerin %95'i Birliğimize üye pozisyonuna getirildi.” dedi.

Başkan Hacıoğlu, çalışma dönemi içerisinde üyelerin maruz kaldığı afetler sonucunda imkânlar ölçüsünde destek sağlamak amacıyla “Üye Afet Fonu” kurulması için çalışma yapılarak Genel Kurul gündemine getirdiklerini, Tohum Nerede Platformunu kurarak www.tohumnerede.com.tr sitesi aracılığı ile TODAB üyelerinin pazarlama faaliyetlerine katkı sunulduğunu belirtti.

Başkan Hacıoğlu konuşmasının devamında, TODAB üyelerinin faaliyetlerine katkı sağlayacak kurumsal anlaşmalara gidildiğini, özellikle PTT Kargo ile yapılan anlaşmanın üyelerin kargo maliyetlerine önemli katkılar sağladığını belirtti.

TODAB'ın faaliyetleri ve sektörü ilgilendiren haberlerin paylaşımı amacıyla E-Bülten çıkarılmaya başlandığını, karar süreçlerine üyelerin görüşlerini yansıtmak amacıyla sistem üzerinde E-Anket uygulamasının yaptırıldığını ve uygulandığını belirten Başkan Hacıoğlu konuşmasının devamında, sektörün sorunlarını gündeme getirmek amacıyla birçok televizyon programına katıldığını, ayrıca Agro TV’de 2021'in Şubat ayında başlayan Bayim Ekranda programına sponsor olunduğunu, bu program sayesinde programa katılan üyelerin görüşlerini kamuoyu ile paylaşılmasına imkân sağladığını belirtti.

Başkan Hacıoğlu, Genel kurulun ve seçilecek TODAB organlarının Alt Birliğe ve sektöre hayırlı olması temennisi ile konuşmasına son verdi.

Toplantı; TODAB Personel ve İdari İşler Müdürü Ahu Tanrıver Özadalı’nın 2019-2020 yılları faaliyet raporunu sunmasının ve Mali İşler Müdürü Mehmet Boydaş’ın mali raporları okunmasının ardından gündem maddeleri görüşülüp gündem maddeleri ile ilgili kararlar alınarak Genel Kurulun birinci gün programı sona erdi.

1 Ağustos 2021 günü 09:00–17:00 saatleri arasında 724 TODAB üyesi ve temsilcisinin katılımıyla Alt Birlik organlarının teşekkülü için Seçim Kurulu kontrolünde seçim yapıldı. Oluşan TODAB organları, 04 Ağustos 2021 Çarşamba günü Seçim Kurulu mazbatası ile kesinleşti.

TODAB 13. Olağan Genel Kurulu organ seçimi sonuçlarına göre kurullar şu şekilde oluştu:

Yönetim Kurulu:

Aykut Hacıoğlu
Faruk Yılmaz
Özgehan Mutlu
Suphi Çetkin
Bayram Maviş
Lokman Aydeğer
Ömer Güney

Denetim Kurulu:

Bahri Poyraz
Göksel Küpeli