TÜRKTOB

Sosyal Medyada
Birliğimiz

KÜTAHYA'DA KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ ARTIYOR

KÜTAHYA'DA KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ ARTIYOR

Kütahya’nın Çavdarhisar, Aslanapa, Altıntaş, Dumlupınar ve Gediz ilçelerindeki kaz sayısı yaklaşık 300 bine ulaştı.

Kütahya’da yaklaşık 170 köyde yapılan kaz üretimi kent ekonomisine katkı sağlıyor. Kaz yetiştiriciliği ile birçok aile geçimini sağlıyor.

Kazlar, ilkbahardan sonbahara kadar kesilmek üzere besleniyor. Lezzeti kadar içinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde faydalı bir besin kaynağı olan kaz eti, günlük protein ihtiyacının da yarısını karşılıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren kaz etinde A, B, E vitaminleri yüksek oranda bulunurken B12 eksikliğine de iyi geliyor.