TÜRKTOB

Sosyal Medyada
Birliğimiz

KAYISIDA PATİK DÖNEMİ BAŞLADI

KAYISIDA PATİK DÖNEMİ BAŞLADI

Kayısı başkenti olarak bilinen Malatya’da haziran ayında başlayan kayısı hasadı sona erdi. 

Hasat sonrası halk diliyle patik dönemi olarak bilinen kayısıyı çekirdekten ayırma işlemi birçok yerde başladı.

Kayısıları, ağaçlardan silkeleyerek kurutan üreticiler yapılan zorlu işlemlerin ardından son olarak patik evresine geçtiler. 

Güneşte kurutulan kayısılar çekirdeklerinden ayırılarak ihracat öncesi son halini alıyor.

Kayısı patik işlemlerinin yapıldığı yerlerden biri olan Malatya Battalgazi Çolakoğlu Mahallesi'nde, kayısı üreticisi olan ve patik işlemiyle uğraşan Tevfik Yıldırım, kayısının çekirdekten ayırma işlemine yeni başladıklarını söyleyerek, “Kayısı işi gerçekten zor iştir. Geceni gündüzüne katıyorsun ve satış noktasına gidene kadar elimiz kayısının içinden çıkmıyor. Bu da 2 aya yakın bir zaman alıyor. İnşallah çiftçiler emeğinin karşılığını alırlar.” şeklinde konuştu.